Välkommen Lördag!
Jätteskoj att vi börjar bli så många nu på Jennys matblogg på facebook 🙂 Det är roligt att få ett ansikte på er som är här inne och läser och kommenterar. Och idag blir det en sväng ner på stan för att uträtta massa ärenden för vår del, Jacob och Thelma är med kompisar så det blir bara vi och de två minsta som åker.Det är lite tomt här nu när kusinerna åkt hem, så de måste minsann snart komma hit snart och hälsa på igen!!
Jo, och receptet på den fantastiska skagenröran som ni har frågat om…. jag har nu tjatat mig till detta av lillasyster 🙂
4 portioner skagenröra
1 kg oskalade räkor eller 1 pkt skalade i lag eller ca 3-4 dl frysta eller färska räkor utan skal
2 msk hackad dill
1 dl majonnäs och 1 dl crème fraiche eller 2 dl matyoghurt (eller blanda efter tycke)
0,5 tsk salt
1 krm svartpeppar
2 tsk pressad citron
2 msk finhackad rödlök
1 burk röd eller gul ishavsrom (valfritt)
Tina och skala sedan räkorna. Använder du räkor i lag eller tinade frysta räkor så krama ur vattnet förs Hacka räkorna grovt och lägg i en skål. Hacka dill och skala och hacka rödlök. Tillsätt till räkorna. Blanda i majonnäs, crème fraiche eller matyoghurt. Rör ihop till en röra. Tillsätt ev. rom. Smaka av skagenröran med lite salt, peppar och pressad citron. Skagenröran är nu klar att serveras. Förvaras annars övertäckt i kylskåp!
Tack till dig och lillasyster 🙂
Hej Jenny,
perfekt, då vet jag att det var exakt det receptet jag hittade igår 🙂
Tyvärr blir det ingen rom i min, men det blir nog gott ändå.
Kram kram och fin lördag på er 🙂
Ser jätte gott ut! Ha en fin lördag. Kramis
Har du en stund över ??
Kolla in min sida
Stooor smyckes REA personliga smycken till löjligt låga priser !
http://www.facebook.com/pages/Majjos-smycken/301291933219676
det ser jätteläckert ut…kanske nåt att göra till kvällen !! =)
Krustader är så perfekta små tilltugg med olika godsaker i!
Så gott.
// Lena