Gillar man saffran i mat – så gillar man med säkerhet denna pastarätt 🙂
Det här behöver du till 4 personer :
Pasta
400 gram rensade kräftor
3 msk hummerfond
1 burkar med creme fraiche ( saffran och tomat )
200 gram philadelphiaost
1 kuvert med saffran + en nypa strösocker
10 / 15 stycken små söta tomater
2 tsk med sambal oelek
Salt och peppar
Fin hackade örter till att toppa med.
Gör så här :
Rensa kräftorna, och koka pastan.
Värm upp en kastrull med creme fraiche och philadelphiaost.
Stöt saffranet med lite socker och rör ner i såsen och blanda ner fonden.
Häll ner tomaterna och låt sjuda på svag värme. Smaka av med sambal oelek , salt och peppar. När pastan är klar så tar du bort såsen från spisen och rör ner kräftstjärtarna.
De ska inte koka – då blir de sega.
Toppa med färska örter och servera med pasta och en krispig sallad.
Smaklig spis!
Mmmm så gott
Ser mycket gott ut!
Har aldrig lagat mat med saffran i, men då jag älskar lussekissar borde jag även älska detta ;-D
Så mycket gott du bjuder oss på härpå din fantastiska sida 🙂
Tack tack för all inspiration.
Kram från en trogen bloggis 😉
Mums vilket smaskigt recept och dina bilder är ju så fina, man blir sugen på allt du lägger upp.
Denna ska jag göra någon dag. Kom i håg att köpa saffran i dag faktiskt. Låter supergott!
Men vad gott denna rätt kommer jag göra snart
Saffran i mat är så gott! Vilken härlig blogg du har, jag har kollat igenom lite recept och vilka fina bilder du har!! Kul att du tittade in på min lilla blogg!!
Mmm, detta ska jag testa inom kort! 😉
Ojj, vad detta såg gott ut! Det måste jag prova någon gång! 🙂
ååh, mums! Det där såg riktigt gott ut! 😀 Gillar skarpt att du lägger ut recepten på det du lagar! 😀
Detta är en favorit i familjen, och vi har ätit den i flera år dagen innan julafton, så gott!! Men vi brukar byta ut kräftor mot räkor och fräsa purjolök med saffranet.