Det här behöver du:
700 gram blandfärs
1 tsk salt
2 msk oxfond
1 ägg
3/4 dl ströbröd
3/4 dl grädde ( eller mjölk )
Tomatsås:
Olivolja
1/2 tsk torkad timjan
1/2 finhackad gul lök
1 grönsaksbuljong
2 burkar med krossade tomater
2 pressade vitlök
1 dl vatten
1 skvätt chilisås
2 nypor socker
salt och peppar
Serveras med kokt pasta
Gör så här:
Mät upp grädde i en skål och häll i ströbrödet och låt svälla i 10 minuter. Rör om då och då.Rör ihop samtliga ingredienser till köttbullarna och forma dem.
Stek dem i stekpanna eller i ugn på 200 grader. Det brukar ta cirka 10-15 minuter i ugn Skaka ett par gånger på plåten så att de blir jämnt stekta. Hetta upp en kastrull med lite olivolja rör ner lök, finstrimlad vitlök samt timjan. Den ska bara bli lite glansig, och inte bränd. Vänd ner tomatkross, buljong chilisås, vatten , salt, peppar socker.
Låt sjuda upp , mixa såsen slät om det behövs. Vänd sedan ner de nästan färdiga köttbullarna i tomatsåsen Och låt detta puttra i 10 minuter.
Eller tills köttbullarna är helt färdiga.
Serveras med pasta ( gärna spagetti)
Denna bilden är fråm förra gången vi åt köttbullar med tomatsås.
Det där är en rätt jag måste prova 🙂 Tror inte jag gjort det nångång faktiskt 🙂
Så goda biskvierna ser ut i förra inlägget, har du något ”crunchigt” eller nötter i glasyren? Nu har vi sportlov här uppe i Västerbotten, (kommer ihåg att du skrev tidigare att du trodde förrut att alla har vecka 8), -10 till -20 grader har vi och massvis med snö. Hade riktigt snöoväder förra helgen så nu har vi ännu mer vinter än tidigare! Att man har olika veckor på sportloven i Sverige, beror till en del på att annars skulle det vara överbefolkat i svenska fjällen om alla hade samma vecka. Och att vi har sista veckan här uppe i norra Sverige är för att det fortfarande är riktig vinter här så att alla vinteraktiviteter kan utövas. Såg på TV igår från sydligaste Sveriges, små vårblommor som blommade och folk satt ute och njöt av solen i bara linne och shorts! Känns väldigt långt borta häruppe! Men snart så, längtar verkligen efter våren! Tack tack Jenny för alla goda recept, fina bilder på bakverk, maträtter samt alla inredningsbilder och vackra saker du köpt till hemmet. Njuter så av att läsa din blogg, min högtidsstund på dagen!
Tack söta du- vad roligt att höra. 🙂
Ja det är nötter i toppingen. Receptet finns ute nu.
Kram
Mmm låter mumsigt som vanligt!!
Ha en riktig toppendag fina du
Kramar från Victoria på http://www.victoriasprovkök.se