Gör dessa godingar ännu mer juliga med saffran.
Till cirka 10 muffinssemlor:
3 ägg
2 dl strösocker
0,5 gram saffran
100 gram smör
1 dl filmjölk
3, 25 dl vetemjöl
2 tsk kardemumma
2 tsk bakpulver
Fyllning:
mandelmassa + ovispad grädde
Vispad grädde
Topping:
Massa florsocker
Gör så här:
Ställ ugnen på 175 grader. Smält smöret & låt det svalna lite. Häll i filmjölken. Ta en tsk med sockret och mortla tillsammans med saffranet. Vispa ägg & socker vitt & pösigt. Blanda de torra ingredienserna, ink saffranet och vänd sedan ner det med äggsmeten. Rör försiktigt ner det smälta smöret + filmjölken. Skeda upp i 10 formar. jag ställer mina formar i ett muffinsjärn, för att de inte ska flyta ut. Fyll upp varje form 3/4 delar. Grädda i cirka 15-17 minuter, prova med sticka.
Låt muffinsen svalna helt. Under tiden kan du röra ihop fyllningen.
Ovispad grädde med mandelmassa, rör ihop till önskad konsistens. Vispa grädden luftig.
När muffinsen svalnat helt så skär du av som ett lock på toppen, fyll med mandelmassan. Och spritsa sedan ut grädden. På med locket och pudra över med massa florsocker.
Smaklig fika