Receptet kommer från min bok ”Middagstipset”
Det här behöver du:
4 bitar laxfilé, fryst och tinad
400 g torskfilé, fryst och tinad
4 dl vispgrädde
200 g färskost (t ex philadelphia)
2 msk koncentrerad hummerfond
2 msk dill, hackad
0,5 msk curry
salt
peppar
250 g körsbärstomater (gärna både gula och röda)
Garnering
skalade räkor (valfri mängd)
Till servering
ris (eller pasta eller kokt potatis)
grön sparris, kokt (eller broccoli)
Gör så här:
Sätt ugnen på 225 grader. Skär fisken i 2 x 2 cm stora bitar, och lägg i en ugnsform.
Vispa ihop grädde, färskost, fond, dill, curry, salt och peppar i en kastrull. Koka upp lite långsamt och ringla sedan såsen över fiskbitarna.
Strö över körsbärstomaterna och ställ in i ugnen i ca 20 minuter eller tills fisken är klar och gratängen har fått fin färg. Toppa med räkor och servera med ris, pasta eller potatis samt sparris eller broccoli.
❤️ ❤️ ❤️ ❤️ ❤️ ❤️ ❤️ ❤️ ❤️ ❤️ ❤️
Sedan får ni inte missa dessa söta nötknäppare,
till bästa pris nu. KLICKA HÄR Dessa villhöver jag till julpyntet!
Ingen saffran i? Så gul…..