INNEHÅLLER ANNONSLÄNK

KROFANTER

Något färgglatt och gott till kalaset kanske ?

Du behöver: 
4 1/2 tsk gelatinpulver 
1 ¼ dl kallt vatten 
1 1/4 dl glykos 
1 ¾ dl strösocker 
0,7 dl vatten 
röd karamellfärg 

Ca 2 dl florsocker 

Topping: 
400 g mjölkchoklad 
Färgglatt strössel 

Gör så här:  
Blanda gelatin med 1 ¼ dl kallt vatten i en kastrull. Låt stå 2–3 minuter. Värm sedan försiktigt så massan smälter. Häll över i en bunke. 
Tillsätt hälften av glykosen och vispa på låg hastighet.  I en annan kastrull blanda i resten av glykosen, strösocker och 0,7 dl vatten. Sjud upp blandningen på svag värme. Låt koka tills den uppnår 120 grader. Rör ej under tiden.  Häll sedan den varma sockerlagen försiktigt i bunken med gelatinblandningen och vispa hela tiden på låg fart. När allt är i, höj hastigheten till max och vispa i 5 minuter.  Tillsätt lite röd karamellfärg tills smeten fått önskad färg och fortsätt vispa 5 minuter på hög hastighet. Häll smeten i en spritspåse. Lägg ett bakplåtspapper på en plåt och pudra över florsocker.  Spritsa ut långa korvar och pudra sedan över mer florsocker så det täcker runt om. Låt stå och stelna i rumstemperatur i minst 4 timmar. Klipp dem sedan i ca 10 cm långa bitar. Smält chokladen över vattenbad eller försiktigt i mikron. Låt svalna något.  Pensla bitarna med choklad runtom och strö över strössel. 
Ställ att stelna i kylen.

❤️  ❤️ ❤️  ❤️  ❤️  ❤️  ❤️  ❤️  ❤️  ❤️  ❤️  
Och missa inte alla superduper söta julnyheter som har trillar in här nu.
KLICKA HÄR för att bli inspirerad

10
Prenumerera
Notis om

2 Comments
äldsta
nyaste mest röstade
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
Totta
1 månad sedan

Har du förslag på eventuella smaksättningar på krofanterna?
Vore ju kul med att ha lite annan smak i några. 😃

Annika
1 månad sedan

Jag bytte ut allt vattnet mot 2 dl koncenterad lättdryck (hallon/persika) för att få lite mer smak. Det gav dessutom en ganska svag men ändå rosa färg. Nöjd!

Nästa inlägg

SEGA CHOKLADKOLA-RUTOR

2
0
Vad tycker du? Lämna gärna en kommentar.x
()
x