24 st
En söt seg chokladkaka som alltid gör succé på fikabordet.
Du behöver:
200 gram smör
2 ägg
3 dl strösocker
1 dl kakao
4 tsk vaniljsocker
2 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
Topping
2 dl vispgrädde
2 dl strösocker
2 msk ljussirap
100 gram mörk choklad
Garnering
2 msk kokosflingor
Gör så här:
Sätt ugnen på 175 grader. Lägg bakplåtspapper i en bakform, ca 25 x 35 cm. Smält smöret och låt det svalna. Vispa ägg och socker pösigt. Blanda de torra ingredienserna i en bunke. Vänd ner i äggblandningen. Rör sist ner smöret. Häll smeten i formen. Grädda i mitten av ugnen 15–20 minuter. Låt svalna medan du gör toppingen.
Topping: Koka upp grädde, socker och sirap under omrörning till en tjock smet. Ta från värmen. Bryt ner chokladen och rör till en smidig smet. Låt svalna.
Bred chokladsmeten över kakan. Strö över lite kokosflingor. Skär i bitar och förvara kallt.
❤️ ❤️ ❤️ ❤️ ❤️ ❤️ ❤️ ❤️ ❤️ ❤️ ❤️
Och missa inte detta superduper-erbjudandet på HEMTEX. Dessa gosiga sängkläder i flanell är mina absoluta favoriter till hösten/vintern. Nu 249kronor KLICKA HÄR
Åh, denna kaka ser god ut! Vill testa. Men hur tjock ska toppingen vara? Ska den kokas till en viss temperatur? Hur vet man när den är klar? Finns det risk att den kokas för länge? Kanske blir för hård?