Det här behöver du:
200 gram smör, rumsvarmt
3/4 dl strösocker
1 ½ dl brunt farinsocker
1 ägg
3 ½ dl vetemjöl
1 tsk bikarbonat
2 tsk vaniljsocker
2 tsk majsstärkelse
100 gram vita chokladknappar
100 gram chokladknappar
Gör så här:
Vispa smör, socker och farinsocker fluffigt [med elvisp?]. Tillsätt ägget och vispa lite till.
Blanda vetemjöl, bikarbonat, vaniljsocker och majsstärkelse i en skål. Rör ner de torra ingredienserna och chokladen i smeten. Rör tills allt har blandats ordentligt. Ställ in degen i kylskåp en timme.
Sätt ugnen på 175 grader.Lägg bakplåtspapper på två plåtar
Rulla ut degen till två längder. Dela varje längd i 10 bitar. Rulla ut till bollar och lägg på plåtarna.
Grädda mitt i ugnen 15–20 minuter.
Ta ut och låt svalna, flyter kakorna ut för mycket så formar du dem med hjälp av ett glas som du rullar runt kakorna i.
❤️ ❤️ ❤️ ❤️ ❤️ ❤️ ❤️ ❤️ ❤️ ❤️ ❤️
Missa inte alla fina höstkläder just nu hos Bubbleroom,
KLICKA HÄR