Hittade ett gäng kantareller i frysen när när jag planerade middan! Så även dessa fick bli en del av grytan idag- den tar lika lång tid att göra, som för pastan att koka klart. Och under tiden grytan puttrade så fräste jag lite finklippt bacon för att toppa med.
Så här gjorde jag…. men gillar ni inte svamp – byt ut det mot körsbärstomater eller något annat ni gillar bättre.
Det här behöver du :
1 putsad fläskfile
salt och peppar
smör
50 gram kantareller
3 dl creme fraiche
1 dl vatten
200 gram philadelphiaost
1 msk kalvfond
1 msk kinesisk soya
salt & peppar
pasta
Gör så här :
Börja med att kokaupp vattnet till pastan.
Skär fläskfilen i centimetertjocka bitar. Bryn dem klara i en stekpanna tillsammans med katarellerna tills de är gyllenebruna, salta och peppra under tiden, häll i vattnet och låt sjuda upp. Rör sen ner creme fraiche, philadelphiaost, fond, kinesisk soya och låt sjuda upp igen. Smaka av med salt och peppar , och ev lite mer soya.
Tycker ni att det är gott med bacon, så bryn det och strössla över tallriken innan den serveras!
Själva såsen är LCHF- så den kan serveras till broccolimos, blomkålsris eller lite gräddstuvadkål.
Åå vad gott det där lät, och enkelt 🙂 Perfekt! Undrar en sak, du tipsar ofta om LCHF, är det för att dina läsare efterfrågar det eller äter du själv delvis LCHF? Du har så stor kunskap om just den dieten. Jag har i omgångar funderat på att testa LCHF men kommit fram till att jag inte vill ge upp alla kolhydrater utan vill kunna äta allt i lagom mängd och lagom ofta! 🙂 Tack för din fina blogg – den är min favorit och jag går ofta in och letar fram nya recept och har hittills alltid blivit nöjd! 🙂
Hej Alexandra.
Ja LCHF är väl ganska rätt i tiden just nu- väldigt poppis om inte annat.
Den är väl från början en kost framtagen för diabetiker tror jag – det var så jag hörde talas om den ( Min morfar är diabeteiker )
Men nej , jag äter inte bara LCHF ( även om det är god mat ) jag gillar bröd, potatis och pasta för mycket 🙂
Roligt att du gillar bloggen !
Ha en fin tisdag.
Vi äter ju LCHF, som sagt inte med någon direkt betoning på HF delen längre – men vi mår alla i familjen mkt bättre och är piggare 🙂 Måste tipsa om en low carb pasta som jag hittade på ICA Maxi, som funkade fint – men även att man strimlar vitkål ( gärna med osthyveln ) och ångkokar den under lock.
Testade denna idag, guuuud va gott det var.
Gjorde denna igår med klyftpotatis istället för pasta och bjöd familj och vänner på. Kanske topp 3 godaste (och lättaste) middagarna nånsin. Heeelt fantastiskt!
Vad roligt att höra! Tack för att du berättar <3
(Men med kantarellfärskost som du tipsade om i ett annat inlägg med denna rätt :))
🙂