Ja – det är den faktiskt! Jag får så många mail om denna, och att ni gillar receptet.
Kul- vi lagar den iallfall en gång i månaden. Nyttigt och lätt att tycka om.
Och vill man ska ka man lätt skippa baconet så har man istället en vegetarisk måltid.
Det här behöver du till 4- 5 portioner:
3 st burkar med fyllig tomatkross ( jag valde smaksatt med örter )
1 finhackad scharlottenlök
1 vitlöksklyfta
olivolja
5-6 dl vatten
1 dl grädde
2 stycken grönsaksbuljong
3 msk strösocker
Salt och peppar och lite cayenne
ev lite örtkrydda
Ett par dl färdigkokt pasta
Garnering : Finklippt stekt bacon , fetaost och vitlöksbröd
Gör så här :
Hetta upp en kastrull med olivolja och fräs den finhackade löken + vitlöken glansig, och häll i kryddorna och låt fräsa, rör sedan i lite av vattnet och låt sjuda lite upp en stund. Vänd ner de krossade tomaterna, smula ner buljongtärningarna pressa och sedan häll i sockret. Låt sedan soppan sjuda en halvtimma ( minst ) sedan mixar du soppan slät. Smaka av med salt och peppar, eller mera kryddor och om så önskas – runda av tomatsoppan med en skvätt grädde och sist så vänder du ner den färdiga pastan.
Serveras sedan med knaperstekt baconströssel och fetaost.
Jag gillar ganska mycket cayennepeppar- så man svettas lite 🙂
Då är det bra att runda av med en lite klick matlagningsyougurt / creme fraiche
Låter smaskig!! Den måste jag testa att bjuda familjen och mina dagbarn på 🙂
Hej! Kan man skippa sockret i soppan?
Denna soppa kommer att bli en Hit!!
Evelina, prova det här Söt strö som finns på ica (Stevia) om du inte vill ha vanligt socker…
Kan man inte använda passerade tomater om den ändå behöver mixas?
Fantastiskt god soppa med alla tillbehören!!! Den kommer jag att göra fler gånger!
När ska man ha i resten av vattnet?