Detta är nog bland det godaste grilltillbehöret man kan ha – så spara receptet till sommaren om ni inte lagar det innan dess.
Det här behöver du till 4 – 6 portioner :
3 röda paprikor ( eller olika blandade färger )
1 zucchini
2 gula lökar
1 aubergine
3 vitlöksklyftor
1 skvätt olivolja
2 burkar med fylliga krossade tomater
1/2 tsk socker
svart och nymalen peppar
Gör så här
Skölj grönsakerna och skär i lagom stora klyftor / bitar.
Hetta upp en panna med oljan och fräs sedan grönsakerna/ lökarna – men de ska inte få färg.Häll över de krossade tomaterna, låt sedan grytan stå och småputtra i 30-45 minuter en halvtimme och mosa lite med hjälp av en träsked.Smaka av med salt och peppar.
Ratatouille är verkligen gott och fräscht! Kram från Amsterdam!
Kan du inte visa nån bild på hur ni har det?
Det är så himla himla gott det där!
Ska vitlöken vara krossad, pressad riven eller finhackad?
Vitlöksklyftan kan både pressas rivas eller hackas – gör vilket du tycker är smidigast.
Ser ut att vara paprika på bilden men det är inget med i receptet?
Det står högst upp i receptet 🙂
hej.
otroligt bra blogg. jätte bra recept.
Ratatouille är så sjukt gott.
jag brukar. ta i lite Louisiana sås bara för att få lite styrka.
Vad ska man ha sockret till?
I såsen, det lyfter tomatsmaken 🙂