SVARTVINBÄRSSYLT & JORDGUBBSSYLT

Nu under sommartiden vill man ju ta till vara på bären.
Så varför inte göra goda sylter?



Jordgubbssylt
Det här behöver du:
2 liter jordgubbar
8 dl syltsocker

Gör så här:
Skölj bären och skär dem i mindre bitar. Lägg dem i en kastrull tillsammans med sockret. Koka upp och låt sjuda i några minuter, mosa runt med en gaffel och ta bort skummet på sylten. Häll upp burken i rengjorda glasburkar och skruva på locket och förvara i kylskåp.

Svartvinbärrssylt
Det här behöver du:

1 liter svarta vinbär
1/2 liter vatten
12 dl strösocker

Gör så här:
Rensa de tvättade bären och lägg dem i en kastrull.
Koka upp och låt sjuda i 15 minuter, rör om då och då.
Ta bort kastrullen från värmen och vänd ner sockret. Rör tills allt socker har löst sig.
Häll upp den varma sylten i rengjorda glasburkar. Skruva på locket och placera i kylskåp.

Receptet finns i min bok Jennys Sommar

4
Prenumerera
Notis om

0 Comments
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer

Nästa inlägg

JENNYS SÖTA

0
Vad tycker du? Lämna gärna en kommentar.x
()
x