Nu under sommartiden vill man ju ta till vara på bären.
Så varför inte göra goda sylter?
Jordgubbssylt
Det här behöver du:
2 liter jordgubbar
8 dl syltsocker
Gör så här:
Skölj bären och skär dem i mindre bitar. Lägg dem i en kastrull tillsammans med sockret. Koka upp och låt sjuda i några minuter, mosa runt med en gaffel och ta bort skummet på sylten. Häll upp burken i rengjorda glasburkar och skruva på locket och förvara i kylskåp.
Svartvinbärrssylt
Det här behöver du:
1 liter svarta vinbär
1/2 liter vatten
12 dl strösocker
Gör så här:
Rensa de tvättade bären och lägg dem i en kastrull.
Koka upp och låt sjuda i 15 minuter, rör om då och då.
Ta bort kastrullen från värmen och vänd ner sockret. Rör tills allt socker har löst sig.
Häll upp den varma sylten i rengjorda glasburkar. Skruva på locket och placera i kylskåp.
Receptet finns i min bok Jennys Sommar