Välkommen tisdag,
men oj vilket snöoväder som dragit in över Kalmar. Helst vill man bara bädda ner sig i soffan och kolla serier och dricka kaffe. Men jag måste snart göra mig klar för möte på stan.
❤️ ❤️ ❤️ ❤️ ❤️ ❤️ ❤️ ❤️ ❤️ ❤️ ❤️
Men innan jag ska dra in dit har jag två tips. Ett middagstips och sedan ett supergrymt tips på REA på ELLOS då deras outlet just nu REA:ar ut massor av kläder, inredning och möbler upp till 50 % RABATT. Det vill man inte missa. KLICKA HÄR
Och nu kommer middagstipset – varsågoda!
Det här behöver du till en stor form:
lasagneplattor (färska )
700 gram blandfärs
smör
1 pressade vitlöksklyfta
1 riven gullök
1/2 dl chilisås
2 msk koncentrerad oxfond
1 burk krossade / passerade tomater
salt och peppar
2 dl riven ost, tex. mozarella
Bechamelsås:
10 dl grädd / mjölk ( 50 / 50 )
Ca 1/2- 1 dl vetemjöl
100 gram smör
Lite riven muskotnöt
salt och peppar
Så här gör du:
Ställ ugnen på 175- 200 grader
Stek färsen, löken och vitlökeni en stekpanna med smöret.
Blanda sedan i tomatkrossen, fond chilisåsen, salta och peppra. Låt alltsammans sjuda, medan du gör Bechamelsåsen:
Smält smöret Häll i hälften av grädd/mjölkblandningen i en kastrull, och låt sjuda upp
Häll upp hälften av mjölet och rör ut med lite mjölk så att det inte klumpar sig, och blanda i såsen under omrörning.Sedan blandar du ut resten av mjölet med lite mjölk, och blandar i det också, medan såsen sjuder. Andvänd så mycket mjöl tills bechamelsåsen blir perfekt krämig.
Riv ner lite muskotnöt, bara några drag på rivjärnet. Salta och peppra, och låt sjuda ett par minuter.
Sedan ringlar du över lite olivolja i en ugnssäkerform, och täck botten bechamelsås,
och sedan med lasagneplattor. Varva sedan med, sås, köttfärsröra , lasagneplattor. Avsluta och börja med såsen. Toppa med riven ost innan gratinering Sedan ska lasagnen vara inne i ugnen i ca 25-30 minuter eller tills den är klar .
Smaklig måltid!!
Det är super god, har provat många! Tack Jenny