Godkväll raringar,
Jag vet att ni uppskattar vintips. Så här kommer ett sådant inför helgen. Detta tipset är till er över 25 år.
Är det inte precis det man behöver nu i mörkret, en härlig gryta med massa göttigheter. Och till detta ett gott glas vin. Till en sådan här rätt så krävs ett kraftigare & fylligare vin , vad av jag rekommenderar Villa Puccini Chanti Riserva. Det passar till höstens grytor, en smakrik pasta rätt eller varför inte en nybakad pizza.
Så här står det på systembolagets hemsida om vinet:
Kryddig, nyanserad, utvecklad smak med fatkaraktär, inslag av torkade körsbär, kanel, kakao, kardemumma, nötter, nypon och pomerans.
Pris: 157 kronor
Alkohol: 13 %
Nr 22328
KLICKA HÄR för att komma till systembolagets hemsida och läsa mer om vinet.
Och tänk på att dricka måttligt.
Det här behöver du:
600 gram grytbitar av högrev
salt & svartpeppar
5 dl vatten
1 1/2 – 2 dl Villa Puccini Chanti Riserva
3 msk kalvfond
2 små gul lökar
2 morötter
2 palsternackor ( små )
1 bit med rotselleri
Några vitpepparkorn
5 lagerblad
Gör så här:
Börja med att bryta upp köttet i en het gryta med lite smör.
När de fått fin färg så häll på vatten, fond och vin. Låt sjuda i 45 minuter, och ta bort eventuellt skum.
Skala och hacka upp grönsakerna och vänd ner i grytan. Låt allt sjuda ihop i en halvtimme , sedan är det klart att serveras.
Yummi Yummi