Här kommer lite förslag på vad ni kan laga i veckan :
Måndag : Vegetarisk Mousakka
Tisdag : Räkstroganoff med ris
Onsdag: Korvsoppa med pasta
Torsdag : wokad kyckling med krispiga grönsaker
Fredag Smörgåstårta
Bröd:
landgång
alternativt rostbröd
Till fyllningen runt tårtan
3 dl vispad grädde
2 dl creme fraiche
1 / 2 dl majonnäs
Skinkfyllning :
ca 400 gram röktskinka
1 dl creme fraiche
100 gram philadelphiaost
finhackad rödlök efter eget tycke
salt och peppar
Leverpastejsfyllning :
1 1/2 dl leverpastej
1 1/2 dl creme fraiche
1/2- 1 dl boston gurka
Toppa med te.x
räkor
ost
skinka
tomater
gurka
sallad
dill
Gör så här :
Rör ihop de olika rörorna. Jag gjorde 2 lager med skinkfyllning. Smöra landgångsbröden. Jag hade fyra bröd dv.s 3 lager med fyllning. Bred på mycket fyllning, så blir tårtorna saftiga. För mina mått på smörgåslängden gick detta åt, men behövs mer fyllning så går det snabbt att blanda till under tiden man fixar. Ställ sedan in smörgåstårtan i kylskåp över natten, så den får stå och dra till sig
Garnera smörgåstårtan innan servering!
* * * * * * * * * * * * *
Söndagstips när det är 25 % rabatt på detta vackra porslin
Och så något smarrigt till kaffet :
Det här behöver du:
200 gram smör
3 msk sirap
5 dl vetemjöl
1 1/2 dl strösocker
1 1/2 tsk bakpulver
1 msk vaniljsocker
1 dl frysta lingon ( om du vill baka halva satsen med lingon )
Gör så här:
Ställ ugnen på 200 grader, och ta fram en plåt med bakplåtspapper
Rör ihop socker och smör mjukt och arbete i sirapen. Blanda de torra ingredienserna för sig och rör sedan ner i smörblandingen. Arbeta ihop till en smidig deg. Dela på tre och rulla ut till länger. Nu kan du baka in de frysta lingonen. Platta sedan till längderna något med hjälp av fingrarna. Grädda i mitten på ugnen i cirka 8-11 minuter, tills de fått fin färg.
Skär dem i snitt medan de är ljumna och låt svalna helt på galler.
Galet goda!