Kondenserad mjölk, mandel och röda bär

Idag är det dags för utmaningen igen –  det är en fortsättning på den som vi hade förra veckan jag och Linda på Kryddburken. Men denna gången blev det en efterrätt istället för middagsmat.  Ingredienserna som Linda valde blev precis som rubriken låter :
Kondenserad mjölk, mandel och röda bär  😀

Utöver dessa tre ingredienser så får vi blanda i var helst som passar oss, och kanske inte så förvånande så blandade jag i choklad till receptet – som förövrigt blev en glassig efterrätt. Och om du inte har  just nougatsås hemma , så går det bra med kolasås, chokladsås, smält nutella, smulad brownie ( kladdkaka ) hackad choklad/ nötter…. Ja bland i det som du tycker är gott helt enkelt. . .

Krämig , len glass med nougatsås 

Det behövs ingen glassmaskin för att göra denna glass.

Det här behöver du : 
1 burk sötad kondenserad mjölk
6 dl vispad grädde
150 gram nogatsås
( finns att köpa på tub )

Garnering : Röda bär, rostade mandelflan och ev. lite nuogatsås

Gör så här :
Vispa  grädden så att mjuka toppar bildas.
Vänd ner burkenmed kondenserad mjölk ( som inte ska kokas innan )
Ringla och vänd försiktigt ner nougatsåsen i glassen- det ska inte blandas för mycket utan bli ett vackert mönster av ringlande choklad. Vänd över i en sockerkaksform.
Täck med plastfolie och frys in i minst 5 timmar före servering.

Rosta mandelflanen i en torr panna innan servering, ger en mer nötig smak!
Skopa upp glassen i fina skålar och servera.

Och om du just har hittat hit och  undrar vart du kan hålla dig uppdaterad av vad som händer på bloggen och kring bloggen så går det bra att följa mig via  :

Facebook 
Instagram 
Bloglovin

Ta fram glassen fem – tio minuter innan servering.

Lindas smarriga recept i roliga lilla utmaningen hittar du här 

Jag är själv nyfiken på receptet så jag ska genast kolla in hur hon gjort den där goda tårtan 😀

0
Prenumerera
Notis om

11 Comments
äldsta
nyaste mest röstade
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
Bland bakverk och kastruller
11 år sedan

Den här låter riktigt smarrig, kanon att inte behöva använda glassmaskin!!

jennysmatblogg
Reply to  Bland bakverk och kastruller
11 år sedan

Visst är det 🙂
Att glassen är busenkel att göra också tycker jag är ett stort plus!
Enkelt och gott.

Åsa
11 år sedan

Jag älskar enkelheten i dina recept. Och att allt ser så fantastiskt gott ut.
Jag har tipsat om din blogg för alla jag känner 😉

jennysmatblogg
Reply to  Åsa
11 år sedan

Tack snälla du 😀

Sandra
11 år sedan

Hej Jenny, kikar runt bland kategorierna och tänkte kolla ”Muffins”, men där fanns ingenting?
Den här cheescaken ser asgod ut! Ska nog göra den till helgen.. 🙂
Kram

jennysmatblogg
Reply to  Sandra
11 år sedan

Hej Sandra.
Cheesecaken är onödigt god 😀 Om man gillar choklad iallafall.
Muffinsrecepte kan finnas under ”mjuka kakor”

Kram

11 år sedan

Åh, shit så gott det såg ut!!!
Måste testa! 🙂

/Lena

jennysmatblogg
Reply to  LenaJL
11 år sedan

Gör det 🙂

Susanne
11 år sedan

Oj oj oj Jenny. Detta såg ju farligt gott ut 🙂
Tack för supertips!
Kram

jennysmatblogg
Reply to  Susanne
11 år sedan

Lätt och gott 😀

kram

Birgitta Hansson
3 år sedan

Vilka spännande recept

Nästa inlägg

Krämig champinjonsoppa

11
0
Vad tycker du? Lämna gärna en kommentar.x
()
x