Godkväll bloggisar,
Precis hemkommen efter showen med Pernilla! Så rolig.
Nu ska jag börja packa för Dubai imorgon.
Måndag : Kyckling/Korvstroganoff
Tisdag : Torsk i currysås med riskompott
Onsdag : Potatisplättar med lingon
Torsdag : Saftiga högrevsburgare
Till 8-10 burgare :
1 kilo högrevsfärs
2-3 msk med barbequesås eller Hp-sause
salt & pepparhttps://5db72a39784ec73a1e25093c6e80dfec.safeframe.googlesyndication.com/safeframe/1-0-38/html/container.html
Gör så här :
Rör ihop ingredienserna till hamburgarna, låt stå en timme i kylen innan du formar burgare och steker dem klara.
Pensla dem med lite Barbequesås under grillningen.
Klara att servera,
* * * * * * * * * * * * * * * * *
Något gott till kaffet Kladdkaka med extra allt
Det här behöver du för att baka denna kladdis: Form cirka 22-24 cm
3 ägg
4 dl strösocker
1 tsk vaniljsocker
4- 5 msk kakao
2 dl vetemjöl
150 gram smält smör
1 nypa med flingsalt
1 burk med karamelliserad mjölk
Tryffeltopping:
1 rör med center
200 gram mjölkchoklad
1/2 dl vispgrädde
1 näve salta jordnötter
Gör så här:
Ställ ugnen på 175 grader. Smält smöret och låt svalna något. Rör ihop ägg och socker, blanda de torra ingredienserna, och rör ner i smeten, rör sist ner smöret. Man vispar inte kladdkakesmet då kan det bli för mycket luft i och den kan bli torr.Smöra och bröa en rund form med avtagbara kanter. Och häll upp smeten i den smorda formen, den karamelliserade kolan klickar du ut jämnt i smeten. Ställ in i ugnen i cirka 20-25 minuter, den ska fortfarande vara lös i mitten ( den stannar till sig i kylen sen). Placera ut center på den varma Kladdkakan och ställ den sedan svalt.
Gör tryffeltoppingen genom att värma upp grädden på spisen, bryt ner chokladen och rör den glansig. Ta bort från plattan och rör ner jordnötterna. Klicka ut snickerstryfflen över den (kalla) kladdkakan och bred ut till ett jämnt lager. ställ sedan svalt i minst 2 timmar innan servering
Serveras sedan med lättvispad grädde.
Ser ju underbart gott ut