Här kommer lite middagstips för veckan.
Måndag : Thelmas veganska gryta
Tisdag : Lax i citronsås med kräftstjärtar
Onsdag : Kasslergratäng med pizzasmak
Torsdag : Färsbiffar med grönpeppar
Fredag : Kycklingburgare
Till 4 burgare:
600 gram kycklingfärs
paprikapulver
salt
peppar
4 hamburgerbröd
sallad
tomat
lök
knaperstekt bacon
Currydressing:
2 dl creme fraiche
1/2 dl majonäs
1 tsk chilisås
1/2 msk curry
cayennepeppar
salt
Gör så här:
Rör ihop currydressingen och ställ kallt.
Rör ihop färsen med kryddor och forma till kycklingburgare.
Stek dem klara på medelstark värme och servera dem i bröd med tillbehör och krispiga pommes.
Bacon och kyckling tillsammans med curry är en finfin kombo.
* * * * * * * * *
Något gott till kaffet : Marssnitt
Det här behöver du till cirka 40 st Marskakor:
220 gram smör
4 msk ljus sirap
5 dl vetemjöl
2 dl strösocker
1 1/2 tsk bakpulver
1 msk vaniljsocker
3 Mars
Gör dina Marskakor så här:
Ställ ugnen på 200 grader, och ta fram en plåt med bakplåtspapperRör ihop socker och rumsvarmt smör mjukt och arbeta i sirapen. Blanda de torra ingredienserna för sig och rör sedan ner i smörblandingen. Arbeta ihop till en smidig deg. Dela och rulla ut till 3 längder och grovhacka marsen. Gör en grop på längden och fyll med med grovhackad mars.
Nyp ihop & baka in chokladen och ställ in i mitten och grädda i cirka 10-12 minuter. Låt längderna svalna något, men inte kallna helt, innan du skär dem i snittar.
Goda att både äta kalla & ljumna.
Kan frysas