Jag vågar nästan påstå att detta är världens godaste tekakor, och de är så lätta att baka hemma att det nästan borde vara lag på att baka dem en gång i månden 🙂 Detta är kanske något ni ska bjuda på till Söndagsfrullen imorgon?
Mjuka, fluffiga och så där perfekt fluffiga.
Det här behöver du :
100 gram smör
5 dl mjölk
1 pkt jäst
2 msk sirap
1 tsk salt
Ca : 10- 12 dl vetemjöl special
Gör så här :
Smält smöret i en kastrull, häll i mjölken och värm upp till fingervarmt.
Smula sönder jästen i en bunke / bakmaskin och häll i lite av den fingervarma degvätskan där i. Rör tills jästen har löst sig, tillsätt resten av vätska, sirap och salt. Häll i mjölet , lite i taget – tills degen släpper kanterna och blir smidig. Arbeta degen i fem minuter. Låt jäsa i cirka en 15 minuter , dela upp degen i cirka 15 delar och rulla ut bröden och platta till med handflatan.
Nagga dem med en gaffel och låt jäsa i 5- 10 minuter. Platta till dem igen, precis innan de ska in i ugnen. Grädda sedan i mitten på ugnen i 225- 250 grader i cirka 6 minuter. Eller tills bröden fått en fin färg.
Servera sedan genast med smör, ost och god hallonmarmarmelad
Mjuka tekakor med smör, ost och marmelad. Mumma
Hej, min sambo undrar om dessa är lika goda om man har fryst dem och tinar upp. En del Tekakor kan bli smulig och torra.
Jag tycker de är lika goda att frysa in. 🙂
Då ska jag baka imorgon😊😊😊😊😊
Absolut bästa tekakor jag någonsin bakat och ätit, blir som nybakat efter infrysning, jag brukar göra 2 st dubbeldegar och det blir ju 60 st, vi är 5 i familjen och jag packar 10 st per påse, det går 1 påse per dag så de går åt som smör i solsken!!!
Jättegoda!!!