Nu är det inte så många veckor kvar till Påsk, och vår påskmat ser ungefär ut som ett litet miniformat av jolbordet. Varierar såklart lite år från år, men något som alltid är givet är Janssons frestelse. Receptet kommer här nedan.
Vad måste ni ha på er påskbuffé.
Det här behöver du:
1 gul lök
700 gram potatis
2 burka med ansjovis ( mindre om ni vill minska smaken)
4 dl vispgrädde
(salt) + peppar
skivad smör
ströbröd
Gör så här:
ställ ugnen på 200-225 grader.
Hacka löken och skär potatisen i mindre strimlor, dela anjovisbitarna. Smöra en ugnssäker form och varva potatis, ansjovis, lök , grädde & lite ansjovisspad. Det ska knappt/ precis täcka med grädde över potatisen. Salt inte för mycket, ansjovisen i sig är redan salt. Hyvla över smör och strö över ströbröd och ställ in i mitten på ugnen i cirka 1 timme
räktårta, ägghalvor och laxröra på hårt bröd måste jag ha på påskbordet 🙂