CHOKLADKOLA DOPPAD I MJÖLKCHOKLAD


I år har vi kokat massvis med julgottis, och fått flera nya favoriter.
Bland annat den här rackaren…..

Funkar finfint att frysa in.

Chokladkola ca 40 bitar:
3 dl vispgrädde
2 dl strösocker
1 dl brunt farinsocker
1 dl ljus sirap
1/2 dl kakao
2 msk smör

Garnering :
300 gram mjölkchoklad


Gör så här:
Vänd ner alla ingredienser ( utom smöret ) i en kastrull. Koka upp på0 medelhög värme tills kolan når en temperatur på 125-126 grader. Rör ner smöret och häll upp i en bakplåtsklädd form cirka 30*25 cm
Ställ svalt tills kolan stelnat, skär lagom stora bitar av den. Smält mjölkchoklad och doppa kolan i detta.
Låt stelna i rumstemperatur.



15
Prenumerera
Notis om

2 Comments
äldsta
nyaste mest röstade
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
Mikaela
2 år sedan

Hur ska man förvara dom? Kylskåp eller framme i en burk? 😊 gjorde dom idag, blev supergoda 😍

Nästa inlägg

ROCKY ROAD

2
0
Vad tycker du? Lämna gärna en kommentar.x
()
x