I år har vi kokat massvis med julgottis, och fått flera nya favoriter.
Bland annat den här rackaren…..
Funkar finfint att frysa in.
Chokladkola ca 40 bitar:
3 dl vispgrädde
2 dl strösocker
1 dl brunt farinsocker
1 dl ljus sirap
1/2 dl kakao
2 msk smör
Garnering :
300 gram mjölkchoklad
Gör så här:
Vänd ner alla ingredienser ( utom smöret ) i en kastrull. Koka upp på0 medelhög värme tills kolan når en temperatur på 125-126 grader. Rör ner smöret och häll upp i en bakplåtsklädd form cirka 30*25 cm
Ställ svalt tills kolan stelnat, skär lagom stora bitar av den. Smält mjölkchoklad och doppa kolan i detta.
Låt stelna i rumstemperatur.
Hur ska man förvara dom? Kylskåp eller framme i en burk? 😊 gjorde dom idag, blev supergoda 😍
Jag förvarar mina i en burk i kylen, Funkar även att frysa om man vill ha lite kvar till julafton 😉