Hoppas ni ska hitta något ni gillar.
Och som vanligt för att komma till receptet klickar ni på respektive maträtt.
Måndag : Italiensk lax med fetaostkräm
Tisdag Shepherdpaj med en stor grönsallad
Onsdag: Snabb Falulåda med makaroner
Torsdag Fisksoppa toppad med räkor och aioli
Fredag Pestopasta med söta tomater och kycklingfile
Det här behöver du :
Pasta
1 kycklingfile per person
Krydda : chili explosion
valfri pesto
1 ask med körsbärstomater
olivolja
flingsalt
Servering : Turkisk yougurt
Gör så här :
Koka pastan enligt anvisningar på paketet. Stek under tiden kycklingen, du kan välja att krydda kyckligen med vilken som helst, jag hade en chilikrydda. Jag brukar ugnsbaka tomaterna , men idag orkade vi inte vänta på ugnen. Så jag stekte dem i en kastrull med lock , på ganska gög värme. med rikligt med olivolja och lite flingsalt. Stek kycklingen klart i smör, och skär den sedan i lagom fina bitar. När pastan är klar häll av vattnet och skölj av dem, vänd sedan ner ett par teskedar av din favorit pesta. Jag hade en med paprika / chili smak. Vänd försiktigt ner tomaterna och servera genast med en klick turkisk yougurt.
* * * * * * *
Något gott till kaffet Hallongrottspaj
Fotograf: Ulrica Pousette och receptet kommer från min senaste bok ”Snabbt, gott & billigt”
Det här behöver du:
200 gram rumsvarmt smör
1 dl strösocker
4 dl vetemjöl
2 tsk vaniljsocker
1 tsk bakpulver
hallonsylt ( fast sylt )
Gör så här:
Ställ ugnen på 200 grader.
Ta fram en rund springform på 22 cm, smöra och bröa.
Tärna ner smöret i en skål. Blanda strösocker, mjöl, vaniljsocker och bakpulver och vänd ner i smöret. Arbeta för hand eller med maskin ihop till en deg. Forma sedan till små bollar och placera ut i formen. Tryck en grop i varje boll och lägg sylt i varje grop.
Ställ in i ugnen i cirka 13-18 minuter, eller tills kakan är klar.
Ta ut och pudra över rikligt med florsocker.