Vi kör upp veckomatsedeln idag istället eftersom vi aldrig fick upp den igår.
Hoppas ni hittar lite som ni gillar.
Måndag : Halloumibiffar ( vegetariskt )
Tisdag: Fiskgratäng a la ”hela havet stormar”
Onsdag: Kioskrulle med mos
Torsdag Ostfylld baconinlindad kyckling
Fredag Fisk- & skaldjurssoppa
Fotograf : Ulrica Pousette
Det här behöver du till 4 portioner:
2 stor gula lökar
20 st körsbärstomater
1 msk olivolja
2 msk tomatpure
4 msk hummerfond
6 dl vatten
4 bitar lax
4 bitar fisk ( t.ex torsk eller lax )
2 1/2 dl vispgrädde
1-2 tsk sambal oelek
1 burk med kräftstjärtar
1 kruka dill
Gör så här :
Skala och skär löken smått löken. Skär även fisken i kuber.
Hetta upp en kastrull fräs löken en liten stund , häll ner tomatpure, fond och vatten. Låt sjuda upp tillsammans i 10 minuter innan du vänder ner fisken och tomaterna. Låt sjuda i 8-10 minuter under lock eller tills fisken är genomkokt. Och smaka av med dillen samt sambal olek. Runda av med vispgrädde & låt sjuda upp. Ta bort från spisen och vänd ner kräftorna.
Servera genast med gott bröd.
* * * * * * * * * * * * *
Något gott till kaffet : Marssnittar
Det här behöver du till cirka 40 st Marssnitt:
220 gram smör
4 msk ljus sirap
5 dl vetemjöl
2 dl strösocker
1 1/2 tsk bakpulver
1 msk vaniljsocker
3 Mars
Gör dina Marssnitt så här:
Ställ ugnen på 200 grader, och ta fram en plåt med bakplåtspapper
Rör ihop socker och rumsvarmt smör mjukt och arbeta i sirapen. Blanda de torra ingredienserna för sig och rör sedan ner i smörblandingen. Arbeta ihop till en smidig deg. Dela och rulla ut till 3 längder och grovhacka marsen. Gör en grop på längden och fyll med med grovhackad mars.
Nyp ihop & baka in chokladen och ställ in i mitten och grädda i cirka 10-12 minuter. Låt längderna svalna något, men inte kallna helt, innan du skär dem i snittar.
Goda att både äta kalla & ljumna.
Kan frysas