Hej där,
Nomi och jag startade dagen med sovmorgon. Melvin…. han sover fortfarande 😉 Haha.
Sen gjorde vi en mysfrukost och åt framför nyhetsmorgon. Härligt med söndag.
I dag kommer Klara & Aaron hit på middag, de har varit på skördefesten och kikat ett par dagar.
Så i dag ska vi bjuda på köttbullar- har varit sugen på det i flera dagar. Ska bli sååå gott.
Måndag : Pannkakor ( vegetariskt )
Tisdag : Laxtacos med mango & koriander
Onsdag : Tikka masala med ris
Torsdag : Kryddig lax med nudelwok
Fredag : Grekisk Kycklinggratäng
Det här behöver du till 4 personer :
800 gram kycklinginnerfile
salt & peppar + torkad timjan
2 1/2 dl creme fraiche
2 1/2 dl vispgrädde
2 tsk dijonsenap
2 tsk kinesisk soja
2 msk kycklingfond
2 nypor strösocker
Toppa med knaperstekt bacon & smulad fetaost
Gör så här:
Ställ ugnen på 200 grader.
Lägg filéerna i en ugnssäker form salta & peppra och krydda över timjan, vispa ihop alla ingredienser till såsen och häll över filerna. Ställ in i mitten av ugnen, i 20 minuter eller tills kycklingen är klar. Strö över knaperstekt bacon, smulad fetaost och färska örter.
Servera med ris, potatis eller en god sallad.
* * * * * * * * * * * *
Daries recept på knäckig äppelpaj:
6 äpplen
150 gram smör
1 1/2 dl strösocker
3 dl havregryn
1 1/2 dl mjöl
1/2 tsk bakpulver
1 / 2 dl ljus sirap
2 msk mjölk
Gör så här:
Sätt ugnen på 175 grader, skala och kärna ur äpplena.
Smörj formen med smör, och skär äppelbitarna i skivor.
Smält smöret i en kastrull , och dra bort frän värmen när den har smält -rör ner mjölk och sirap. Blanda de torra ingredienserna i en skål och rör sedan ner i smör blandningen,
Lägg äppelbitarna i den smorda formen och klicka / bred ut smeten över äpplena.
Ställ in i mitten på ugnen i ca 30 minuter, eller tills pajen är knäckigt / gyllenen.
Severa med glass eller vaniljsås.
Hej, tack för bra sida -men hittar inte nån länk till köttbullar m potatismos från ovan veckomatsedel till det receptet? Jag hamnar hela tiden på kyckling när jag trycker på länken