Här kommer en veckomatsedel inför veckan.
Hoppas ni hittar lite gott ni gillar,
Måndag : Vegetarisk pastasallad
Tisdag Lax med smak av sommaren
Onsdag : Hemmagjord kebab
Torsdag : Kycklinggryta sweet and sour
Fredag : Lax med kräfttzatziki
Du behöver till 4 portioner :
4 bitar lax
salt & dill
smör
Servera med färskpotatis
Recept kräfttzatziki:
2 1/2 dl turkisk yougurt
1 gurka
1 vitlöksklyfta
salt & peppar
finhackad dill
Kräftor ( 170 gram / burk )
Bra att ha: Kaffefilter
Gör din kräfttzatziki så här: Tvätta gurkan och dela den på längen , skrapa ut det vattninga kärnhuset och riv grovt på en tallrik. Salta och låt stå och dra sig, sedan fyller du ett dubbelt kaffefilter med gurkrivet- och kramar försiktigt ut all vätska, vänd ner i turkiska yougurten. Pressa ner en vitlök och smaka av tzatzikin med salt& peppar och dill- Låt kräftorna rinna av, och vänd ner dem i tzatzikin.
Klart.
Stek/ grilla fisken med salt & dill
servera med god potatis & sallad & den goda tzatzikin.
* * * * * * * * * * * * *
DAIMKLADDIS
Till en form på 20-22 cm behöver du :
3 ägg
3 1/2 dl strösocker
1 tsk vaniljsocker
4- 5 msk kakao
2 dl vetemjöl
150 gram smält smör
Garnering : 5 dl vispgrädde och 2 hackade dubbeldaim
Gör så här:
Ställ ugnen på 175 grader. Smält smöret och låt svalna.
Rör ihop ägg och socker, blanda de torra ingredienserna, och rör ner i smeten.
Rör sist ner smöret. Bred sedan ut det i en rund form ( smord och bröad ) och ställ in i ugnen i cirka 20 minuter.
Den ska fortfarande vara lite lös i mitten – den stannar till sig i kylskåpet. Ställ sedan in i kylskåp tills den svalnat helt – och under tiden kan du vispa grädden och grovhacka daimen.
Klicka och bred ut den fluffiga grädde ganska ojämnt över kladdkakan,
och fördela sedan den hackade daimen över .
Klar att serveras.
Tack för tips, undra om det inte blir sweet & sour-fkäsk idag 🙂