Tjingeling,
Hoppas ni fått en härlig start denna söndag.
Jag ville bara kika förbi er med lite tips på veckomatsedel
Måndag: Pestopasta med sparris och valnötter
Tisdag Somrig sallad med varmrökt lax & kräftor
Onsdag Kasslerstroganoff med ris
Torsdag Godaste lasagnen
Fredag Krämig biffstroganoff
Det här behöver du till 4 personer:
smör
800 gram lövbiff
4 msk tomatpure
3 dl vatten
3 msk oxfond
2 msk kinesisk soja
1 dl vispgrädde
3 dl creme fraiche
Gör så här:
Strimla lövbiffen i cm långa längder.
Hetta upp en stekpanna och fräs köttet tills det får färg. Rör ner tomatpure och fräs runt.
Vänd i vattnet och låt sjuda på svag värme i 1 1/2 – 2 timmar med lock. Nästan allt vattnen ska ångats bort.
Då vänder du i oxfond, soja grädde och crème fraîche.
Låt allt sjuda ihop servera sedan med kokt potatis och en god sallad.
* * * * * * * * *
Något gott till kaffet: Nutellabakelser med jordnötssmör
Till 6 bakelser:
6 rektangulära smördegsplattor
nutella
jordnötssmör
1 uppvispat ägg
flagad mandel
florsocker
Gör så här:
Ställ ugnen på 225 grader.
Kavla ut de tinande smördegsplattorna något.
Klicka ut en matsked nutella eller två på långsidan. Och även en klick med jordnötssmör.
Rulla ihop dem med ”öppningen nedåt.
Pensla med uppvispat ägg och strö över flagad mandel.
Skjuts in i ugnen i 15 minuter eller tills bakelserna fått en vacker färg.
Klart att servera.
Låt dem svalna något, men servera dem ljumna
Jättegott!! Fast jag körde den i ugnen och gjorde lite redning för att tjocka till såsen lite men tallrikarna skrapades rena här 🙂