Då har denna fina veckan också börjat att närma sig ett slut och det är dags för ännu en veckomatsedel.
Varsågoda
Måndag Kålpudding med potatis & brunsås
Tisdag Ugnsbakad falukorv med halloumi
Onsdag Spagettigratäng
Torsdag Tacosoppa med makaroner
Fredag Lax med färskpotatis och kräfttzatziki
Du behöver till 4 portioner :
4 bitar lax
salt & dill
smör
Servera med färskpotatis
Recept kräfttzatziki:
2 1/2 dl turkisk yougurt
1 gurka
1 vitlöksklyfta
salt & peppar
finhackad dill
Kräftor ( 170 gram / burk )
Bra att ha: Kaffefilter
Gör din kräfttzatziki så här: Tvätta gurkan och dela den på längen , skrapa ut det vattninga kärnhuset och riv grovt på en tallrik. Salta och låt stå och dra sig, sedan fyller du ett dubbelt kaffefilter med gurkrivet- och kramar försiktigt ut all vätska, vänd ner i turkiska yougurten. Pressa ner en vitlök och smaka av tzatzikin med salt& peppar och dill- Låt kräftorna rinna av, och vänd ner dem i tzatzikin.
Klart.
Stek/ grilla fisken med salt & dill
servera med god potatis & sallad & den goda tzatzikin.
* * * * * * * * * * * * *
Rabarberpaj
Det här behöver du :
Smör
Rabarber så att det täcker pajbotten
2 dl socker
Smuldegen :
3 dl vetemjöl
1 msk strösocker
125 gram smör
Gör så här :
Ställ ugnen på 225 grader.
Smöra forem och häll ut skivad rabarber över botten – sockra väl.
Arbeta ihop smuldegen , kallt smör, vetemjöl och socker och fördela över rabarberna.
Ställ in i ugnen och grädda i cirka 20 – 30 minuter. Tils pajen fått fin färg.
Servera med vaniljsås .
Allt lät super gott😍