Samlar ihop lite goda förslag på midsommarsillar.
Varsågoda.
Dill- & senapssill
Det här behöver du :
1 förpackning 5 minuters sill
2 dl creme fraiche
3 msk stark senap
5 msk finhackad dill
Gör så här:
Låt vätskan rinna av sillen, skär den i mindre bitar. Blanda sedan alla ingredienser i en skål och ställ kallt fram till servering.
Parmesansill
Det här behöver du:
5 minuters sill
2 dl creme fraiche
100 gram riven parmesan
1 lime
Gör så här:
Låt vätskan rinna av sillen, skär den i mindre bitar
Blanda créme fraiche med riven parmesan. Riv skalet av en lime, och tillsätt sedan saften. Rör runt och blanda ihop.
Lingonsill ( lika god till jul som till midsommar )
Du behöver :
En förpackning med Abbas ”gör din egen sill på 5 minuter”
1/2 dl creme fraiche
1/2 dl gräddfil
1 dl lingonsylt
2 msk finhackad rödlök
2 tsk grovkrossad rosepeppar
Gör så här:
Skölj filerna i kallt vatten och skär dem i lagom stora bitar.
Vänd ihop creme fraiche, gräddfil , lingonsylt,finhackad rödlök , och grovkrossad rosepeppar. Vänd ihop detta med den skurna sillen och häll upp i en burk.
Ställ in i kylskåpet- gärna ett dygn innan severing.
Klart!
Krämig curry – och dillsill
Du behöver:
1 förpackning med Abbas ”gör din egen sill på 5 minuter”
1/2 dl gräddfil
1/2 dl creme fraiche
1 tsk med currykrydda
10 gram finhackad färsk dill
2 msk med finhackad rödlök
Gör så här :
Skölj fileerna i kallt vatten till lagom stora bitar. Rör ihop creme fraiche, gräddfil, curry, finhackad dill och finhackad rödlök till en sås.Vänd ihop detta med sillen och häll upp i en burk med lock. Ställ in i kylskåpet, gärna ett dygn innan det är dags att servera.
Klart!