Hjälp vad detta var gott. Jag, Klara och Thelma lagade detta i måndags,
och vi åt som om det inte fanns någon morgondag. Denna maträtt lagar du på 15 minuter.
Salladsmixen finns att köpa i påse, i grönsaksdisken. Eller river du den själv.
För 4 personer
8 tunna fläskkotletter
2 ägg
1 dl panko
1/2 dl riven hårdost
1 päron
1 gurka
1 citron
300 gram strimlad salladsmix ( kål, morötter etc. )
1/2 dl aioli
1/2 dl majonnäs
2 msk citronsaft
Gör så här:
Vispa upp äggen i en djup tallrik och häll upp panko:n och den rivna hårdosten i en annan djup tallrik. Vänd fläskköttet i äggskålen på bägge sidor, och sedan samma i panko:n. Hetta upp en stekpanna och stek dem i rikligt med smör / olivolja tills de är klara. Salta och peppra under tiden.
Skala och skiva päronet tunt, hacka gurkan i mindre bitar och rör ihop salladsmixen med majonnäs och aioli, smaka av med citronsaft, salt & peppar.
Klart att servera.