Här kommer en smarrig laxrätt.
En härligt färgglad tallrik med massa gott,
Det här behöver du till 4 personer:
4 bitar lax
1 citron
citronpeppar + salt
Mangokompott:
1 mogen mango
2 avokado
1 rödlök
1/2 tsk pressad citronsaft
+ koriander
Romsås:
2 1/2 dl creme fraiche
1/2 dl majonäs
1 tsk pressad citronsaft
1 burk med stenbitsrom ( nästan hela hade jag i såsen)
salt
Gör så här:
Börja med mangokompotten. Pressa över lite citronsaft över den sedan och klipp över valfri mängd koriander.
Dela citronen och använd den ena halvav till att gnida in laxen , stek sedan laxen klar i smör. Salta och peppra med citronpeppar.
Såsen rör du ihop, och vänder sist ner romen försiktigt.
Serveras med ugnsrostad potatis
Smaklig spis
Kan du inte läsa igenom inlägget innan du publicerar det? Nu står det ”serveras med pressad potatis” på ett ställe och ”serveras med ugnsrostad potatis” på ett annat. I receptet står det att man ska koka potatisen, men sen då?
Helt rätt. Har suttit och korrat texten till boken hela dagen. Borde absolut läst igenom blogginlägget också 🙂
Jag håller med Emilia faktiskt,ville själv också påpeka detta på morgonen men vågade inte av rädslan att bli påhoppad. Det är ofta fel på dina recept på sistone,rörigt,hänger inte med.
Hoppas att du inte tar illa upp.