Gjorde en sådan god kycklingwok igår, värd att provas igen.
Mums.
Det här behöver du :
500 gram kyckling
rapsolja
1 röd paprika
1 grön paprika
1 gul lök
2 små morötter
1 1/2 dl vatten
* en näve med cashewnötter
Till woksåsen
2 1/2 msk japansk soja
saften av 1 lime
1 cm riven ingefära
2 stycken finhackade vitlöksklyftor
2 tsk sambal oelek
2 msk sweet chilisås
1 tsk fisksås
1/2 dl vatten
Serveras med ris.
Gör så här :
Rör ihop alla ingredienser till woksåsen.
Tvätta & skär grönsakerna i lagom stora klyftor. Börja med att fräsa morötterna & löken, som behöver längst tid. Vänd sedan ner paprikan. Fräs till de fått fin färg men inte blivit mjuka. Häll upp på en tallrik. Och hetta upp en stekpanna/ wokpanna med olja igen – strimla kycklingen och fräs den klar. Vänd ner grönsakerna, samt en näve cashewnötter igen och häll över vatten och låt sjuda upp. Smaka nu av med woksåsen , jag hade nästan hela min woksås i, smaka av efter du tillsatt halva.
Servera genast,
Tack för ett jättegott recept.👍🌸🌸