Kanske bjuda familjen på hemmagjord daim till jul ?
Här hittar du receptet.
Du behöver
2 dl grädde
2 dl ljus sirap
2 dl strösocker
Garnering : 200 gram mjölkchoklad
Gör så här :
Koka upp grädde, socker,och sirap i en storbottnad kastrull.
Det ska sjuda fram tills det klarar ”kulprovet” (D.v.s att du kyler ner ca en tsk av den kokande kolan i ett glas med kallt vatten,
och denna går att forma till en kula )
För jag vill inte att godiset ska bli jättehårt – utan föredrar att det bara blir segt.Och då drar du bort kastrullen från plattan.
Beroende på hur tjock du vill ha kolan så väljer du mindre / större form att hälla ut kolan på.
Lägg ett bakplåtspapper i botten- för att underlätta när du ska ta upp kolan och skära den i bitar.
Smält mjölkchokladen över vattenbad och bred den sedan över kolan .Låt svalna lite innan du skär i lagom bitar. Men den ska inte hunnit bli kall!
Hur länge ungefär skall den sjuda till det att man ska göra kulprovet?
PS dina kokböcker är så bra!
Precis detta receptet använder jag när jag gör knäck. Ca 1 1/2 timme låter jag den koka. Ju mer du rör desstå mjukare. Blir ”kolan”. Lycka till😊