VECKOMATSEDEL

Då var det dags för ännu en veckomatsedel,
hoppas ni hittar lite som faller er i smaken.


Måndag : Potatis- & Halloumibullar ( veg )
Tisdag : Soppa med torsk, lax & räkor
Onsdag: Dubbelmarinerad kyckling
Torsdag : Dilljärpar med bulgurkompott & yougurt
Fredag: Köttfärsgratäng

Du behöver till en stor form:
Kokt pasta (al dente)  till en stor form
600 gram blandfärs
smör
1 finhackad lök
2 pressade vitlök
1 burk med tomatkross
1/2 msk kinesisk soja
salt & peppar
2 stora bollar mozzarella

Ostsås :
5 dl vispgrädde ( eller hälften mjölk )
100 gram färskost
1- 2 dl riven (lättsmält ) ost
salt och peppar

Gör så här :
Ställ ugnen på 225 grader. Koka pastan al dente och lägg i en stor form.
Hetta upp en stekpanna med smör och fräs löken glansig innan du lägger ner färsen och steker den. Pressa ber vitlök och vänd ner tomater, kinesisk soja och krydda färsen efter egen smak och tycke. Låt sjuda på svag värme medan du dör ostsåsen.

Ostsåsen: häll upp grädde i en kastrull- häll ner färskost, låt detta sjuda ihop under omrörning.  Vänd sedan ner riven valfri ost.
Låt det bli varmt och bara smälta ihop, smaka av med salt och peppar. Ställ kastrullen åt sidan
Varva nu ostsås, köttfärs över pastan, och toppa sist med massa mozzarella.

Ställ in i ugnen i kanske 15-20 minuter eller tills gratängen fått vacker färg.

Klart att serveras.

* * * * * * *

Något gott till kaffet Polkabiskvier

Det här behöver du till cirka 25 biskiver :
300 gram mandelmassa
1/2 dl socker
1 äggvita ( ett stort ägg eller två små )

Fyllning :
250 gram rumsvarmt smör
3 1/2 dl florsocker
5-6 droppar pepparmyntsolja
1 msk vaniljsocker
1 äggula
1 dl fint polkakross

Topping : 300 gram mörk choklad + 1/2 dl polkakross

Gör så här :
Ställ ugnen på 175 grader Riv ner mandelmassan i en bunke och rör ihop till en smet / deg med äggvitan och socker. Spritsa eller klicka ut på en plåt och grädda i mitten på ugnen i cirka 10- 18 minuter , de ska fortfarande vara lite sega i mitten. åt bottnarna svalna och rör ihop alla ingredienser till smördegen. Bred ut ett toppigt eller runt lager på ”undersidan ” av biskvibotten.
Ställ svalt och smält under tiden chokladen.Håll sedan i botten och doppa dem i chokladen, strössla över polkaströssel

Och ställ svalt så att chokladen stelnar.

10
Prenumerera
Notis om

2 Comments
äldsta
nyaste mest röstade
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
Malin
3 år sedan

Hej!
Går det att göra om ”favorit”-länken som är sparad så att man kommer direkt in på senaste blogginlägget, istället för att man måste klicka sig in på bloggen från en första-sida? Jag undrar alltså om det finns någon adress direkt dit, som jag då kan spara som en favorit. Känns som ett bökigt extra-steg, när jag vet att det är bloggen jag vill läsa.

Anonym
Reply to  Malin
3 år sedan

Kan du inte klicka dig in på bloggrubriken och spara den adressen som favorit? Så har jag gjort iaf.

Last edited 3 år sedan by Anonym

Nästa inlägg

JULMAT I DAGARNA 2

2
0
Vad tycker du? Lämna gärna en kommentar.x
()
x