Fläsk(ytter)file i krämig sås

Vilken mysig dag vi haft – med trevligaste gästerna.
Vi har skvallrat, ätit fikat och skvallrat lite till  🙂 Och så fort klockan går när man har roligt ! Klockan är ju snart fem… så det är snart dags att tänka på middag igen ju… hehe. Och så väntar jag hem  Jonathan så att vi kan starta igång projekt tvättstuga. Vi behöver flytta ut alla vitvaror och tvätta golven innan vi börjar måla.

Och innan dess ett litet middagstips nu på fredagseftermiddagen: Fläskytterfile i krämig sås med friterade pommes.Egentligen föredrar jag hemmagjorda klyftpotatisar framför köpta pommes. Men friterar man dem istället för att ungsteka dem så är de ju fantastiskt gott. Vill man lyxa till det lite så ta fläskfile istället för ytterfile.

Det här behöver du :
1 fläskytterfile el. fläskfile
2 dl grädde
2 dl kallt vatten
200 gram philadelphiaost
1 msk soya kinesisk
1 msk oxfond
1 tsk vinbärsgele
salt och peppar

Friterad pommes och en god sallad.

Gör så här :
Skär filen i tunna skivor och stek i en stekpanna med smör tills de är genomstekta.
Häll över vätten, fond, soya och låt puttra upp. Ta upp köttet och vispa ner grädde och red av med philadelphiaost till önskad konsistens. Smaka av med salt och peppar och gelé .
Och lägg ner köttet igen.

Servera sedan med nyfriterade pommes och en krispig grönsallad

9
Prenumerera
Notis om

15 Comments
äldsta
nyaste mest röstade
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
11 år sedan

Godast är att steka pommes frites, i hälften smör och hälften olja. Men jag föredrar oxå helst hemmagjorda potatisklyftor

jennysmatblogg
Reply to  Louise
11 år sedan

det har jag aldrig provat. Det kanske jag ska ta och testa nästa gång 🙂

Anna
11 år sedan

Mums vad gott det där såg ut! Det måste jag prova laga i helgen 🙂

Trevlig helg!

jennysmatblogg
Reply to  Anna
11 år sedan

Detsamma Anna 🙂

Linda
11 år sedan

Låter gott, måste prova 🙂 anntar att det är dl vatten och grädde 🙂

jennysmatblogg
Reply to  Linda
11 år sedan

Ja 🙂

Anna G
11 år sedan

Har handlat till detta nu 🙂 Ska göra det imorgon! Trevlig fredag!

jennysmatblogg
Reply to  Anna G
11 år sedan

Smaklig måltid 🙂

Cecilia
11 år sedan

Hej!
Du tipsar oss ofta om trevliga inredningsdetaljer! Om du inte redan sett dem tänkte jag tipsa om de fina pumptvålarna till badrum som Rusta säljer! Genomskinliga med olika färger på tvålen! Märke ” home alone”! Ser alltid till att ha ett par i lager här hemma! Tack för en jättefin blogg! Hälsning Cecilia

jennysmatblogg
Reply to  Cecilia
11 år sedan

Det måte jag kolla om nästa gång jag är där 🙂
Tack för tipset.

Linda
9 år sedan

Är receptet till 4pers?

Paula
8 år sedan

Å vad god den va! Hela familjen älskade den, stora som små. Använde ört och vitlöks philadelfiaost.
Den blir det fler gånger ?

Ansi
7 år sedan

Hej ?. Vad använder du för oxfond? Jag hittar bara oxfond med rödvin i affären.

jennysmatblogg
Reply to  Ansi
7 år sedan

Knorrs fonder brukar jag ha

lillemor.G
8 månader sedan

detta blev en succé hos oss..

Nästa inlägg

Stora lyktan

15
0
Vad tycker du? Lämna gärna en kommentar.x
()
x