En ceasarsallad med twist.
Hittade min grönsaksskruvare och fick till lite färgglada morötter.
Istället för att hacka och fixa sardeller så har jag använt mig av sardellcreme, så himlans smidigt.
Till ceasarsalladen:
Stekt kycklingfile
blandsallad
skruvad morot
parmesanost
Brödkrutonger*
Till cesardressingen:
1 dl olivolja
1 1/2 dl rapsolja
1 tsk dijonsenap
1/2 – 1 msk pressad citronsaft
1 vitlöksklyfta
2 msk sardellkräm
1 äggula
1 dl riven parmesanost
1 msk grädde
salt & peppar
Gör så här:
Pressa ner sardellcremen i en skål, vänd ner äggula, pressad vitlök, citron. Mixa detta och häll i lite av olivolja/rapsoljan i taget, tills allt blandat sig, vänd ner osten & grädde tills och mixa slätt. Smaka av med salt & peppar och ev. dofta över lite cayennepeppar.
Blanda salladen med dressingen och toppa med kyckling parmesan och brödkrutonger.
*Så här gör du frasiga brödkrutonger:
2 rostbröd
olivolja
Rosta dem i ugnen på 200 grader tills de blir riktigt frasiga och gyllene.
Dela dem i fyrkanter och låt svalna.
Smaklig måltid!
* * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * *
Vad menar du med 2 sardellkräm? Du kan INTE mena två tub med sardellkräm.
msk, det föll bort 🙂
Så ljuvligt gott! Extra lyxigt om man grillar kycklingen! Trevlig helg!
Om man inte har möjlighet att få tag i sardellkräm, hur gör jag istället?