Nu är det inte länge kvar till största advent, å som jag längtar efter att koka julgodis & sätta igång med saffransbak.
Gör inte ni också det?
Fotograf Ulrica Pousette, recept kommer från min bok ”Jennys Jul”
Pepparkakskrydda köper man färdig i kryddhyllan.
Du behöver till en paj:
4 goda äpplen
1-2 msk med pepparkakskrydda
1/4 dl strösocker
Pajdegen:
3 dl vetemjöl
2 msk strösocker
100 gram smör
1 nypa salt
Serveras med lättvispad grädde + lite vaniljpulver.
Gör så här:
Ställ ugnen på 225 grader.
Skala äpplena och skär dem i små bitar. Lägg dem i en ugnssäker form och bland med socker och pepparkakskrydda. Arbeta ihop smulpajen och fördela/ smula ut över äpplena. Ställ sedan in i mitten ugnen i 15-20 minuter eller tills pajen fått en vacker färg. Det doftar helt otroligt gott under gräddtiden.
Ojojoj, det lät gott😍
Måste provas snart😋