Här kommer en veckomatsedel till er som önskar tips.
Måndag : Vegetarisk Nudelwok
Tisdag Lurig lax med krämig risoni
Onsdag Kycklinggratäng med pasta & rökt skinka
Torsdag Pankopanerad falukorv
Fredag Pulled Pork
Kan serveras som tacos, i bröd eller till en sallad.
Det här behöver du :
1,2 kilo fläskkarre
salt, peppar och cayennepeppar
3 msk olivolja
2 1/2 dl barbecuesås ( inte för söt )
2 gul lök
1 vitlöksklyfta
Gör så här :
Ställ ugnen på 100-120 grader. Häll i olja i en ugnsform med lock, lägg ner köttet, salta, peppra krydda, gnid in samtliga i köttet. Skala hacka / separera löken och lägg ner i formen tillsammans med köttet. Bred ut barbecuesåsen över köttet, ställ på ett lock och ställ in i nedre delen av ugnen. I en sådär 5-6 timmar. När köttet är klart så ska det liksom dela sej när det är färdigt, så fort du sätter gafflen i det. Toppa med en god barbequesås.
.
Något gott till kaffet : Crunchig Rabarberpaj
Det här behöver du :
5 – 6 stjälkar rabarber
1- 1/2 dl strösocker ( beroende på hur sura rabarberna är)
Till krispet:
125 gram smör
1 1/2 dl mjöl
1 1/2 dl socker
1 1/2 dl havregryn
Gör så här:
Ställ ugnen på 225 grader. Skär rabarberna i slantar och fördela ut i formen, sockra dem.
Tärna ner smöret i en skål och vänd ner resten av ingredienserna. Nyp i ihop till en smulig deg. Strö detta över rabarberna och ställ sedan in i mitten av ugnen och grädda i cirka 20 minuter.
Om man inte gillar barbecuesås, skulle det fungera med någon annan god typ grillmarinad?
Tack för vegetariska recept! Vi måste äta mer vego om planeten inte ska gå under. Se David Attenboroughs nya film om klimatet och lösningarna på krisen: https://www.netflix.com/se/title/80216393