Välkommen 5:e oktober.
Måndag och ny vecka igen, och jag ska fortsätta förmiddagen med att ta itu med mailen efter den gångna helgen.
Ville bara kika in med smarrigt tips med vad ni kan göra av era äpplen ni har hemma.
.
Fotograf: Ulrica Pousette, receptet kommer från boken : Snabbt, gott & billigt
Knäckig Äppelpaj – 6 portioner
4-5 äpplen
150 gram smör
1 1/2 dl socker
3 dl havregryn
1 1/2 dl vetemjöl
1/2 tsk bakpulver
1/2 dl ljus sirap
Gör så här
Sätt ugnen på 200 grader. Skala, kärna ur och skiva äpplena.
Lägg i en smord form. Smält smöret i en kastrull. Ta bort kastrullen från plattan och blanda i socker, havregryn, vetemjöl, bakpulver, & sirap.Fördela havresmeten över äpplena.Grädda mitt i ugnen i ca 20-25 minuter.
Servera med vaniljsås,
MMmmm vad gott det där ser ut =) det måste jag göra någon dag =)