Jag gjorde en sådan himla god och saftig toscakaka i somras, att jag var tvungen att prova den igen, men med päron i.
Och ja, denna blev till och med snäppet godare.
Mums.
Det här behöver du:
100 gram smör
2 ägg
1 1/2 dl strösocker
2 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
1/2 dl mjölk
Glasyr
100 gram smör
1 dl strösocker
2 msk vetemjöl
2 msk mjölk
100 gram skållad mandel
1 skivat urkärnat päron
Gör så här:
Sätt ugnen på 175 grader. Smörj formen med matfett, och bröa.
Smält matfettet och låt det svalna.Vispa ägg och socker pösigt. Blanda vetemjöl och bakpulver. Blanda ner mjölblandningen, matfettet och mjölken i smeten. Häll smeten i formen och fördela ut päronskivorna.
Grädda kakan i nedre delen av ugnen 20-25 minuter. Förbered glasyren under tiden.
Glasyren:
Blanda alla ingredienserna i en kastrull. Värm under försiktig omrörning tills allt blandat sig och tjocknat.
Häll glasyren över kakan och bred ut den. Flytta upp gallret till mitt i ugnen.
Grädda ytterligare ca 15 minuter eller tills glasyren fått färg.
Hej Jenny,
Älskar dina recept och har testat många av dom.
Nu ska jag och 3 tjejkompisar ha en julmarknad och jag tänkte göra egen glögg,
jag undrar om du har nå bra recept på glögg du kan dela med dig av 🙂
Med vänliga hälsingar
Sandra
Hej Sandra,
vad glad jag blir! Tack.
Jag har provat några gånger, men inte skrivit ner receptet.
Tänkte prova i år igen. Återkommer om det blir lyckat 😀
Hej!
Detta ska jag definitivt prova, lät smarrigt 🙂 har gjort många av dina recept.
I helgen ska vi åka till Kalmar city för första gången, har du någon restaurang att rekommendera för en familj med en 8-åring o en 3-åring men som har nån god köttbit till oss vuxna?? Verkar finnas många att välja på när jag kollat runt lite.
å vad roligt 🙂
Park i parken är trevligt. Eller tabel20