Hej där,
Sitter i bilen och jobbar nu, har tre timmar kvar och kan lika gärna jobba av lite då.
Bestämde mig nämligen för att förlänga helgen lite, så har bokat spahotell tills imorgon. Ni kan följa mig på Instagram @jennysmatblogg om ni är nyfikna på vart vi hamnar.
.
Och för er som planerar veckans middagar så kommer mina förslag här.
<3
Måndag : Halloumitacos ( veg )
Tisdag : Fiskgratäng med lax
Onsdag : Smördegsinbakad kassler
Torsdag : Kioskrulle med extra allt
Fredag : Smörgåstårta deluxe.
Bröd:
landgång
alternativt rostbröd
Till fyllningen runt tårtan
3 dl vispad grädde
2 dl creme fraiche
1 / 2 dl majonnäs
Skinkfyllning :
ca 400 gram röktskinka
1 dl creme fraiche
100 gram philadelphiaost
finhackad rödlök efter eget tycke
salt och peppar
Leverpastejsfyllning :
1 1/2 dl leverpastej
1 1/2 dl creme fraiche
1/2- 1 dl boston gurka
Toppa med te.x
räkor
ost
skinka
tomater
gurka
sallad
dill
Gör så här :
Rör ihop de olika rörorna. Jag gjorde 2 lager med skinkfyllning. Smöra landgångsbröden. Jag hade fyra bröd dv.s 3 lager med fyllning. Bred på mycket fyllning, så blir tårtorna saftiga. För mina mått på smörgåslängden gick detta åt, men behövs mer fyllning så går det snabbt att blanda till under tiden man fixar. Ställ sedan in smörgåstårtan i kylskåp över natten, så den får stå och dra till sig
Garnera smörgåstårtan innan servering
* * * * * * * * *
Något gott till kaffet : Bananpaj
150 gram smör
300 gram digestivkex
3- 4 bananer
50 gram mjölkchoklad
3 dl vispgrädde
Bred på kolakrämen över pajen, och skär upp bananen, lägg bananmynten över kolakrämen, bred över lättvispad grädde