God kväll,
Jag har märkt att ni uppskattar dessa veckomatsedlar även på sommaren. Så vi fortsätter med dem trots semestertiderna.
Jag försöker att få in lite vegetariskt, fisk, köttfärs, kyckling och soppa i mina sedlar. Vill man söka efter fler tips så har jag alla kategorier uppe till höger. Vi kom hem från Öland strax efter lunchtid, och vi lånade med oss Tuva hem. Tjejerna har byggt en koja nu på balkongen och ska sova där i natt. Får väl se hur länge de blir kvar ute 😉
Måndag Vegetariska morotsbiffar
Tisdag Laxsida med färskost
Onsdag Mustig gulaschsoppa
Torsdag Balkankyckling med ruccola
Fredag Krämig tacopasta
Det är svårt att ange detta recept i exakta mått.
Jag kokade upp skruvpasta i saltat vatten, hällde bort vattnet när pastan blivit al dente. Vände ner färdigkryddad & färdigstekt tacofärs, en klick chilisås och ett par msk crème fraîche. Låt allt bli genomvärmt och servera med en god sallad.
* * * * * * * * * * * *
Sega Marssnittar
Det här behöver du till cirka 40 st Marskakor:
220 gram smör
4 msk ljus sirap
5 dl vetemjöl
2 dl strösocker
1 1/2 tsk bakpulver
1 msk vaniljsocker
3 Mars
Gör dina Marskakor så här:
Ställ ugnen på 200 grader, och ta fram en plåt med bakplåtspapper
Rör ihop socker och rumsvarmt smör mjukt och arbeta i sirapen. Blanda de torra ingredienserna för sig och rör sedan ner i smörblandingen. Arbeta ihop till en smidig deg. Dela och rulla ut till 3 längder och grovhacka marsen. Gör en grop på längden och fyll med med grovhackad mars. Nyp ihop & baka in chokladen och ställ in i mitten och grädda i cirka 10-12 minuter. Låt längderna svalna något, men inte kallna helt, innan du skär dem i snittar. Goda att både äta kalla & ljumna.
Kan frysas
Vi har matveckor i vår familj, vi lagar mat varannan vecka och den som inte har matvecka plockar undan. Nu börjar min matvecka och det var helt still i huvudet. Så bra att jag gick in här och fick syn på tacopastan, har gjort den många gånger, tycker både själv om den och även barnen + make. Ibland glömmer man bara bort vad man brukar göra så tack för inlägget!
Ser väldigt gott ut😋 🙂