”Hastbullar” som du snabbt bakar utan jäst.
Allra godast precis nybakade med ett glas mjölk.
Mums!
Fotograf Ulrica Pousette. Recept kommer från min senaste bok ”Snabbt, gott & billigt”
Det här behöver du till 15-20 bullar:
75 gram smält smör
1/2 dl strösocker
2 tsk vaniljsocker
1 tsk mald kardemumma
2 1/2 dl mjölk
1 msk bakpulver
7 dl vetemjöl
Gör fyllningen:
50 gram mjukt smör
3 tsk kanel
1 tsk vaniljsocjer
1/2 dl strösocker
Garnering
1 ägg
pärlsocker
Gör så här:
Ställ ugnen på 225 grader. Rör ihop alla ingredienser till degen. Kavla sedan ut den tunt till en rektangel. Rör ihop alla ingredienser till fyllningen.
Mycket fyllning = saftiga bullar. Bred ut fyllningen och rulla ihop. Skär sedan upp bullarna cirka 2 cm breda.
Och lägg dem i bullformar på en bakplåt.Pensla dem med uppvispat ägg och strö över pärlsocker.
Och så puts in i ugnen en cirka 14-16 minuter eller tills de får vacker färg.