Här kommer tips för kommande veckan.
.
Måndag Thelmas veganska gryta
Tisdag Lax- & sparrisgratäng
Onsdag : Shepard Paj
Torsdag Kreolsk kycklinggryta
Fredag : Tacogratäng
Denna gratäng går lätt göra LCHF- vänlig om du kryddar färsen själv.
Det här behöver du :
500- 600 gram färdig tacofärs
1/2 dl fyllig krossade tomater
2 paprikor ( jag hade gul och röd )
1 bit purjolök
200 gram philadelphiaost
2 dl riven ost
Serveras med en krispig sallad och nachochips.
Gör så här :
Ställ ugnen på 225 grader.
Stek färsen färdig med tacokryddor – rör ut med lite tomatkross.
Ta fram en ugnssäkerform och häll i den färdig frästa tacofärsen och klicka över philadelphiaosten över köttfärslagret.
Finhacka de tvättade paprikorna och fördela över, och finhacka även purjolöken.
Riv över ett par del ost och ställ sedan in i mitten på ugnen och gratinera tills gratängen fått fin färg.
Serveras sedan genast med tacochips och god sallad.
* * * * * * * * * * * *
Något gott till kaffet: Daimbiskvier
Det här behöver du till en form 25*30 cm
500 gram mandelmassa
2 äggvitor
1 dl strösocker
Fyllning:
250 gram mjukt smör
100 gram mjölkchoklad (daimsmak)
1 tsk vaniljsocker
3- 3 1/2 dl florsocker
2 äggulor
Topping:
200 gram mörk choklad
Gör så här:
Ställ ugnen på 175 grader. Riv ner mandelmassan i en skål ( jag använde den grova sidan på ett rivjärn )
Rör ihop med äggvita och socker. Klär en långpanna på cirka 25*30 cm och fördela ut fyllningen. Grädda i mitten av ugnen i cirka 10 – 15 minuter eller tills botten fått vacker färg. Under tiden rör du ihop chokladkrämsfyllningen. Smält chokladen över vattenbad och rör ihop med resten.
Låt botten svalna något innan du breder ut chokladkrämsfyllningen. Ställ sedan i kylskåp och låt svalna helt. Smält sedan chokladen och bred över. Låt kakan svalna men låt inte bli för kall ( då är det svårt att få till snygga bitar) skär sedan lagom stora portionsbitar.
Mums!