Hej igen,
Jag älskar ju porslin, och tycker om att samla så man kan duka fint när man har gäster. Eller jag försöker duka fint även till vardags också för den delen.Jag har två favoriter / finporslin som ni har frågat mycket om. Jag brukar beställa någon produkt i månaden ibland mer. Jag gillar ju nätshopping, och de finns b.la att klicka hem på Åhlens webshop. Jag länkar här under mitt porslin. Man kan välja / byta färg på alla produkter.
Jag samlar på blått & grått i Gerbera, men de har massor av andra snyggelisnygga färger. Kanske nytt porslin till Påsk, eller till sommarens grillmiddagar?
1 kg potatis
2 dl grädde/mjölk
en klick med smör
1 ägg
salt & peppar
500 gram lammfärs
150 gram finrivna morötter
1 finriven gul lök
50 gram riven rotselleri ( kan hoppas över)
4 msk tomatpure
2 1/2 dl creme fraiche (smaksatt med chili )
2 msk ox- eller kalvfond
1 tsk salt
Ställ ugnen på 200 grader.
Koka potatisen mjuk och rör / vispa ihop moset.
Fräs färsen klar i smör, tillsätt sedan grönsakerna och låt fräsa ett par minuter. Tillsätt resten av ingredienserna och låt sjuda upp en tio minuter.Fördela ut färsen i en ugnssäkerform , spritsa eller klicka ut moset och grädda sedan i nedre delen av ugnen i cirka 20 minuter eller tills moset fått en fin färg.
Det här behöver du:
600 gram fisktärningar ( jag skar ner torsk & lax )
1 tsk salt
2 msk hummer fond
500 gram passerade tomater
3 dl vispgrädde
1/2 tub med valfri mjukost
( jag hade en med smak av chipotle )
Gör så här:
Ställ ugnen på 200 grader.
Lägg laxtärningarna i en ugnssäker form och salta. Vänd ner fond, passerade tomater & grädden.
Kläm över tuben med ost och skjuts in i ugnen i cirka 10-15 minuter ( tills fisken är klar )
Toppa med massa räkor.
Servera genast med ris och god sallad.
Det finns tallrikar, assietter, gratängformar, uppläggningsfat och koppar. Just nu fri hemleverans vid köp över 300 :-
KLICKA HÄR
.Roligt att både ge bort och få.
Varför inte som studentpresent, födelsedag eller inflyttningpresent.
♥ ♥ ♥