Tjingeling,
Här kommer ett riktigt smarrigt lördagstips.
Kladdkaka med extra allt.
Kladdkakebotten:
3 ägg
3 1/2 dl strösocker
1 tsk vaniljsocker
4- 5 msk kakao
2 dl vetemjöl
150 gram smält smör
.
Gör så här:
Ställ ugnen på 175 grader.
Smält smöret och låt svalna något. Rör ihop ägg och socker, blanda de torra ingredienserna, och rör ner i smeten, rör sist ner smöret. Man vispar inte kladdkakesmet då kan det bli för mycket luft i och den kan bli torr. Smöra & bröa en rund form med avtagbara kanter, och fördela ut smeten. Grädda kakan i mitten på ugnen i cirka 20-30 minuter. Den ska fortfarande vara lite lös i mitten – den stannar till sig efter ett par timmar i kylskåp.
.
Toppingen:
1/2 burk med karamelliserad mjölk
1 skivad banan
2 1/2 dl vispad grädde
50 gram hackad choklad
rostad flagad mandel
.
Gör så här:
Bred ut den karamelliserade mjölken ( kolan ) över kladdkakan.
Skiva över bananen, och fördela ut den lättvispade grädden.
Toppa med rostad flagad mandel och chokladkross.
Smaklig fika,
Ställer du kakan i kyl med grädde och allt på eller innan ett par timmar innan du lägger på det
Ja, Den ska vara kall innan man lägger på toppingen.
Hej!
Tror du jag kan baka kladdkakan imorgon och servera på fredag? Ska jag lägga på toppingen precis innan servering?
mvh
stina
Den blir godast dagen innan 🙂