En god klassiker som fallit i glömska länge nog hemma hos oss.
Mjölkstuvade makaroner…. Sjukt gott till både korv & köttbullar.
.
På ett ungefär till 4 portioner:
5 dl okokta ideal makaroner
5 dl mjölk
1 1/2 msk vetemjöl
1/2 tsk socker
riven muskotnöt
salt
.
Gör så här:
Koka makaronerna nästan klara, häll bort vattnet.
Vänd tillbaka makaronerna i grytan, häll i mjölk och pudra över vetemjölet under omrörning.
Låt alt sjuda upp ett par minuter.
Smaka av med socker, muskotnöt & salt.
Klart att servera.
Exakt min middag igår, uuuu va gott.
Så enkelt o gott😊
Vad är den stora skillnaden mellan att göra på detta sätt än att koka dem i mjölk som det står på paketet?
Jag tycker båda sätten är goda.
Kokar man dem i vatten innan så är risken mindre att det bränns i botten. 🙂
Det går snabbare, men blir inte alls lika gott. Det är värt att koka dem i mjölk redan från början, använd en teflonpanna och koka på låg värme. glöm inte vitpeppar och en liten klick smör.
När jag gör stuvade makaroner så kokar jag dem i lite vatten två- tre minuter innan jag tillsätter mjölken o kokar det i 25 min.
Det är såå gott. Min mamma lärde mig den rätten. Helt klart en favorit. Mvh Jenny.