Hej hej.
I dag lyser solen över Kalmar, så vi planerar grillat till middag igen.
Man måste ju passa på 🙂 Men om ni inte har lika fint väder så vill jag verkligen tipsa om denna smakrika kycklingrätt.
Supergod.
.
Du behöver:
800 gram kycklingfile
smör
salt & peppar
.
Marinad nummer 1:
1 tsk soja
2 msk olivolja
1 st pressad vitlöksklyfta
4 msk sweet chilisås
Marinad nummer 2:
1 dl olivolja
Saft från 1 liten pressad citron
1 msk konc. kycklingfond
1 msk flytande honung
salt och peppar
1/2 kruka med valfri ört. ( basilika, koriander, timjan eller oregano )
Gör så här:
Blanda alla ingredienser i första marinaden i en plastpåse, och lägg ner kycklingen där. Knyt och ställ in i kylskåpet över natten. Låt filéerna sedan rinna av lite. Och stek dem då med salt och peppar i en panna tills de får vacker färg och tills de är klara ( 70 grader ). Lägg sedan i en form och rör ihop marinad två. vänd marinaden över kycklingen och låt vila i en kvart – tjugominuter innan du servera. Under tiden kan du göra couscoussalladen.
.
.
Det här behöver du till couscoussalladen:
Couscous
paprika i olika färger
blandad sallad
röd lök
.
Gör så här:
Koka couscousen enligt instruktioner på förpackningen. Häll bort vattnet och låt svalna något, hacka ihop paprikan, lök och rör sedan ihop couscousen med detta och en blandad sallad.
Klart att servera.
Önskar man en god kall röra till detta så hittar ni min favorit här.
Min fetaoströra
vad gott det ser ut =) vad är det för sås du har till ?
Kan man byta ut citronsaften mot något annat? Pga allergi.
Vad är det bästa att ersätta soja med som på ett ungefär motsvarar smaken? (Pga baljväxtallergi)
lite extra fond tror jag funkar
Kan jag steka de och låta de ligga i marinad 2 för att sedan servera de kalla dagen efter tror du?