Hej där,
Här kommer veckomatsedel nummer 323 i ordningen.
Hoppas ni hittar lite ni gillar,
’
Måndag: Potatisplättar med lingonsylt (veg)
Tisdag: Krämig laxpasta
Onsdag: Kassler- & potatisgratäng med smak av curry
Torsdag: Köttbullar med kokt potatis & gräddsås
Fredag : Pizzarulle med hemgjord pizzasallad
Så här gör du:
Använd den färdiga pizzadegen i butik.
toppa med tex.
ost & skinka
Lägg ner lite krut på en god tomatsås istället.
Tomatsås:
1 burk med tomatkross med smak av vitlök
2 msk tomatpure
1/2 msk torkad oregano
1 nypa socker
Gör så här
Koka upp alla ingredineser och mixa krosset
med en stavmixer om det behövs. Låt det småputtra i fem minuter på svag värme innan du brer på den.
Riv över cirka 200 gram mild ost över pizzan, klipp över cirka 100 gram rökt skinka.
Rulla ihop till ett börd, pensla med vatten och strö över sesamfrön. Grädda i 10- 15 minuter på 225 grader, eller tills brödet fått en vacker färg.
Skiva upp och servera genast.
* * * * * * * *
Och så något gott till kaffet: Kolapaj
Det här behöver du :
1 burk karamelliserad mjölk ( finns bland bakprodukterna i din butik )
100 gram smör
250 gram digestivkex
1 liter färska bär
1 1/2 dubbeldaim
3 dl vispgrädde
Gör så här:
Klä insidan av en form med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter (för 8 bitar), med plastfolie. Smält smöret. Mixa digestivekexen i en matberedare. Häll i smöret och mixa lite till. Tryck ut blandningen på bottnen av formen. Ställ i kylen 1 timme. Rensa och dela jordgubbarna. Finhacka daimen. Vispa grädden fast och blanda med 2/3 av daimkrosset. Lossa kanten från bottnen. Lyft upp den, dra försiktigt bort plasten och lägg bottnen på ett fat. Bred på kolakrämen ( den karamelliserade mjölken) . Spritsa eller bred daimgrädden över. Ställ kallt fram till servering.
Vid servering: Toppa med färska bär och resterande daimkross.