Härliga lördagar med lata frukostar.
Vill ni överraska familjen med något extra gott tycker jag ni ska slänga ihop dessa scones.
Godast att serva nygräddade med smör & ost.
Det här behöver du till 4 stora scones :
3 dl mjölk
100 gram smör
7 1/2 dl vetemjöl
2 1/2 dl havregryn
4 tsk bakpulver
1-2 tsk salt
.
Gör så här :
Ställ ugnen på 250 grader. Blanda först de torra ingredienserna i en skål , tärna ner smöret och arbeta ihop till en hyfsat grynig massa, blanda ner mjölken och arbeta till en deg . Dela degen till fyra bullar, skär ett kryss rätt över bröden med en kniv och nagga brödkakorna med en gaffel. Grädda i mitten på ugnen i cirka 10 -15 minuter, eller tills de fått en gyllene färg.
Serveras genast
Går det bra att frysa in dom?
Jag personligen tycker inte scones är gott att frysa och värma upp.