.
Gutenmorgen,
Söndag igen, då vill jag bjuda er på min veckomatsedel. Själva ska vi precis äta hotellfrukost och sedan ska jag iväg på helgens sista möte.
Men innan dess vill jag presentera veckans matsedel som är sponsrad av Personlig Almanacka. Kika in HÄR om du också vill designa en egen
fin almanacka där du även kan planera & planera upp din veckomatsedel.
♡
Måndag : Thelmas veganska gryta
Tisdag : Lax i citronsås med kräftstjärtar
Onsdag : Kasslergratäng med pizzasmak
Torsdag : Färsbiffar med grönpeppar
Fredag : Kycklingburgare
Till 4 burgare:
600 gram kycklingfärs
paprikapulver
salt
peppar
4 hamburgerbröd
sallad
tomat
lök
knaperstekt bacon
Currydressing:
2 dl creme fraiche
1/2 dl majonäs
1 tsk chilisås
1/2 msk curry
cayennepeppar
salt
Gör så här:
Rör ihop currydressingen och ställ kallt.
Rör ihop färsen med kryddor och forma till kycklingburgare.
Stek dem klara på medelstark värme och servera dem i bröd med tillbehör och krispiga pommes.
Bacon och kyckling tillsammans med curry är en finfin kombo.
* * * * * * * * *
Något gott till kaffet : Marssnitt
Det här behöver du till cirka 40 st Marskakor:
220 gram smör
4 msk ljus sirap
5 dl vetemjöl
2 dl strösocker
1 1/2 tsk bakpulver
1 msk vaniljsocker
3 Mars
Gör dina Marskakor så här:
Ställ ugnen på 200 grader, och ta fram en plåt med bakplåtspapper
Rör ihop socker och rumsvarmt smör mjukt och arbeta i sirapen. Blanda de torra ingredienserna för sig och rör sedan ner i smörblandingen. Arbeta ihop till en smidig deg. Dela och rulla ut till 3 längder och grovhacka marsen. Gör en grop på längden och fyll med med grovhackad mars.
Nyp ihop & baka in chokladen och ställ in i mitten och grädda i cirka 10-12 minuter. Låt längderna svalna något, men inte kallna helt, innan du skär dem i snittar.
Goda att både äta kalla & ljumna.
Kan frysas